Liberalerna i Kristianstad kör olagligen runt i avställd och obesiktigad partivagn.

Under de senaste månaderna har Liberalerna i Kristianstad visat sig vara väldigt liberala kring sin partivagn uppställd vid b.la. Lilla torg, man åker nämligen runt med en avställd vagn som inte blivit besiktigad. Vagnen med registreringsnummer EFL 65A har varit avställd sedan den 26:e oktober 2021, och har sedan dess figurerat olagligt på vägarna.

Foto: Skärmdump Facebook

I kommunalrådet Pierre Månssons (L) Facebook-flöde dyker vagnen upp redan i april månad, där han publicerat en bild tillsammans med en skämtsam kommentar att vagnen blir för tung att dra efter cykeln. I inlägget har kommunalrådet publicerat en utmärkt spaningsbild som gjort första bästa privatdetektiv grön av avund, på bilden figurerar den olagliga vagnen och en bil med dragkrok som står parkerad precis framför vagnen med registreringsnummer GNE 438, skriven på Daniel Tejera (L), Barn och utbildningsnämndens ordförande (som också står iklädd en pälsmössa). Att man kopplar loss vagnen från bilen är brukligt, eftersom vagnen har egna stödben för ökad stabilitet, dessa är också tydligt utfällda på kommunalrådets spaningsbild.

Samma Volvo med samma ägare kunde även ses köra runt fredagen den 22 juli med den olagliga vagnen inne på Lilla torg i Kristianstad. Även om straffet för att framföra ett avställt fordon är lågt med böter på upp till 4 000 kr, handlar den vanligaste kritiken om dubbelmoral där politikerna står för en sak offentligt men ägnar sig åt civil olydnad privat. Riskerna att bli tagen på bar gärning är dessutom små eftersom släpvagnar från politiska partier automatiskt inger ett förtroende. Det kan också innebära en trafikfara att åka runt med ett släp som inte blivit besiktigat, eftersom den kan vara trafikfarlig om det finns uppkomna fel.

Be the first to comment

Lämna ett svar