Otryggheten har ökat kraftigt i Kristianstad senaste dagarna

Kristianstads otrygghet har kraftigt ökat efter en brottsvåg staden sällan skådat, en lista som för några år sedan hade kunnat vara Stockholm men som idag är Kristianstad. De senaste dagarna har ingen invånare i staden kunnat missa att kriminaliteten blivit mycket påtaglig, samtidigt som det varit tyst från politiska styret.

Vi har kunnat läsa om rånförsök i guldsmedsbutik, misstänkt mord på Egna hem av en man i 50-årsåldern, mord/dråp-försök med kniv med en allvarligt skadad elev och en lindrigare skadad lärare på NTI-gymnasiet.

Kristianstad har också haft ett blodigt knivrån på Gamlegården, inkl. en bilbrand några hundra meter bort på högskoleområdet. En dam har fått sin väska stulen nere på Väverigatan, ett stenkast från Biljardkompaniet.

Utanför NTI-gymnasiet några timmar efter knivdådet

En man i sina bästa år har också blivit neddragen från sin cykel, där han sedan blivit misshandlad samtidigt som han fått både väska och cykel stulen. Vi har kunnat läsa om inbrott på ett konditori i centrum, och ytterligare man som gått in i butik med tillhygge.

En pensionär på vilan har även fått hembesök av en man som tvingats sig in i hennes lägenhet, där denne letat efter smycken och dylikt. I natt greps dessutom en man i 30-års åldern på bar gärning under pågående inbrott.

Be the first to comment

Lämna ett svar