Vilken blir nästa klubbstuga att brinna, när 3 redan brunnit ner på kort tid i Christianstad?

Pixabay.com

Sverige brinner, från norr till söder från väst till öst. I Christianstads kommun har vi nyligen fått vår tredje klubbstuga nerbrunnen på kort tid. Som vanligt är det ingen som har några svar, och finns det signalement handlar det numera om att en jacka var mörk osv. När klubblokal efter klubblokal brinner tåls det att fråga vad som händer? Handlar det om plötsliga el-fel som uppstår eller har vi att göra med gäng eller en pyroman som specialiserat sig på offentliga lokaler? När vi inte får några svar om vem, vilka eller varför dessa lokaler brinner är kanske nästa fråga vilken klubb som är näst på tur att bli drabbad?

20:e Mars – FC Kristianstad

Tidigt i våras brann det vid 02-tiden i FC Krisitanstads klubbstuga på Björkvallen, en omtyckt klubbstuga som använts för fester och annat föreningsliv. Lyckligtvis kunde man stoppa branden innan hela fastigheten brann ner eftersom man dessutom var oförsäkrade, dvs. sannolikheten för ett försäkringsbedrägeri är mindre trolig. Klubben är dessutom känd för att ekonomiskt sett ha haft problem, dvs. en återuppbyggnad hade inte varit möjlig om branden varit total. Kristianstad FC spelar i division 1.

9:e Juni – Huaröds IF

Strax innan sommarloven kommit igång på allvar bröt ännu en brand ut i Huaröds IF:s klubbstuga. Branden startade precis som i FC Kristianstads fall under natten, och klubbstugan blev totalförstörd. Enligt media fick man till och med ta dit en grävskopa för att släcka det sista. Huaröds IF spelar i division 6.

31:a Juli – Nosaby IF

Precis som tidigare bränder började det brinna vid 2-3-tiden i ett förråd till Nosaby IF, där man hade maskiner för att sköta spelplanen. Senare under natten sattes även en 200 år gammal gård med lador i brand i samma område. Avståndet mellan dessa två platser bedöms vara 1 km.

Övriga bränder

Bara i år är det flera andra bränder som har gemensamt att de startat vid samma tidpunkt och i Christianstads kommun. För två veckor sedan brann det i en restaurang i Färlöv , och den 10:e Mars dvs. 10 dagar innan branden i FC:s lokaler började det brinna i ett stall söder om staden vid 2-3 tiden på morgonen. Lite senare under natten började dessutom brinna i en närliggande ladugård.

När bränderna ständigt startar vid liknande tidpunkter, och ingen information når allmänheten tåls det att fråga vilken nästa lokal blir som brinner? När det då och då tycks starta bränder i närheten av de första bränderna, är det kanske en idé att polisen snabbt slår en ring inom om de närliggande områdena när en brand startar. Vad gör man från politiskt håll för att hålla vår stad säker från bränder?

Be the first to comment

Lämna ett svar