Alla städer mår bra av olika nyhetskanaler, den anrika tidningen Kristianstadsbladet är duktiga på nyhetsbevakning om vem som odlat den största moroten i kommunen, man är också duktig på att sätta Christianstad på kartan nationellt. Men hur mycket pratar man om lokala politiska beslut utifrån ledarjournalistik? Hur mycket kritiseras märkliga beslut lokalt, och hur ofta utmanas våra politiker? Har du också varit med om att ”Bladet” politiskt censurerar dina insändare om du kritiserat exempelvis Liberalerna, eller valt att helt enkelt inte ge ut dem? Då ska du känna dig välkommen, på vår plattform går det utmärkt att kritisera högt som lågt.

Vi tror att en ny tidning behövs där människor friare kan uttrycka sina uppfattningar, och där vi kan inrikta oss mer på Christianstad. Redaktionen uppfattning är att Christianstad ska stavas efter den kung som präglade staden med sitt namn, därför kommer vi i brödtexterna använda den gamla stavningen, ev. insändare kommer också uppdateras enligt samma praxis. Att stava staden med K är inte bara historielöst, det är också att utmana kultur, arv och den historia som finns i staden eftersom C4 praktiskt taget finns i många namn. Därför har också vi valt att kalla oss C4 Kuriren. Tidningen har som övergripande syfte att bilda opinion för att byta namn på staden, eftersom det både ser vackrare ut samtidigt som det placerar vår stad bättre på kartan; inte minst när den ingår i The Greater Copenhagen.

Tidningens politiska inriktning är oberoende konservativ, vi erkänner inte genusstudier, marxistisk jämställdhet, åsiktskorridorer utan diskuterar viktiga frågor hur känsliga de än är. Den som argumenterar bäst istället för skriker högst är själva tanken med demokrati, därför släpper vi gärna fram insändare som är välskrivna och som argumenterar för en klok ståndpunkt.