Hej! Ian Fernheden heter jag och driver sedan ett flertal år tillbaka tidskriften Frihetliga Förnuft och numera C4 Kuriren som är en fristående tidning. Jag har studerat internationell ekonomi, och är mycket intresserad av både svensk politik, ideologier samt vad som händer i världen. Jag har bott i Kristianstad sedan 2005 men kommer ursprungligen från Stockholm; min släkt är dock från både Blekinge kanske är det därför jag trivs så bra. Dialekten har jag dock inte anammat av förklarliga skäl, den är mycket svår att imitera trovärdigt; men efter snart 20 år i landskapet har jag hittat mitt hem.

En modern konservatism

Nuförtiden finns det tyvärr många som tror att konservatism innebär att man förtrycker olika minoriteter vänstern demoniserat som ”offer”, konservatism handlar istället om att vi betraktar dem som vanliga människor; fria att leva som de vill. Den största skillnaden är dock att vi inte anser att deras verklighet väger tyngre eller att dessa är ”förtryckta” mer än någon annan, i ett jämlikt samhälle har alla rätt att föra fram åsikter.

Demokrati handlar om att den med bäst åsikter vinner, inte den som skrämmer politiska motståndare till tystnad; eller är mest ”generös” eller ”solidarisk” med andra människors pengar. Sverige har mycket allvarliga problem där folkvalda rent av rånar skattebetalarna på deras pengar.

Konservativa värden handlar idag om att värna traditioner, fosterland, konung och det som gör oss till svenskar. Istället för att spotta på vår kultur och historia lyfter vi fram den, för det skånska och svenska är något som är fint och värt att hylla samt känna kärlek till. Hur ska politiskt korrekta kunna integrera folk, när de så kraftigt tar avstånd och hatar vårt land? Resonemanget är djupt motsägelsefullt, för att inte tala om skadligt. 

Samtidigt får vi inte glömma de riktiga liberala värden som idag hotas av människor som kallar sig just ”liberaler” men som driver en helt annan agenda. För att fortsätta vara en demokrati måste vi värna yttrandefriheten, pressfriheten och vårt självbestämmande. Arenan att göra det här på är Sverige, inte genom att flytta ”makt” till EU eller andra världssamfund. Liberaler har i alla tider därför värnat nationalstaten, det är inget extremt utan fullständigt normalt. Ett land måste därför ha lika mycket suveränitet som du i din bostad, du kan nämligen bestämma vem som får komma in och vem som inte är välkommen.

Följande staty välte nazisterna i Leipzig, för att de menade på att Mendelsohn var av fel börd. Tänk om de istället hade lyssnat på hans musik istället för den demagog som kom att mörda miljoner?

Utöver skrivandet är jag lyrisk tenor i Trefaldighetskören Christianstad och Gustavssons Gossar, vilket gör att jag brinner för riktiga kulturfrågor dvs. inte kön på väggar eller feministiska krukor utan sanna konstformer som exempelvis opera. Konst är inte uttryck, det handlar istället om att med hög kvalité erbjuda människor glädje genom konstnärskap. 

Jag har tjänstgjort i Amfibiekåren, och är uttalad rojalist. Under lediga stunder hittar ni mig i havet som dykare, på salsagolv i Sverige eller utomlands eller i diverse intressanta sammanslutningar. Min journalistiska förebild är Tintin, eftersom han i någon mening utgör den ärlighet och hederlighet dagens propagandister till press inte kan relateras till. Känn dig välkommen!

%d bloggare gillar detta: